Upravljavec oziroma lastnik: SHEMSHEMET, Bine Bukovnik s.p. Zgornja Bela 66 4205 Preddvor, matična številka: 9142541000, davčna številka: 45770581, e-pošta: info@shemshemet.si

Uporabnik oziroma posameznik: vsak, ki izpolni in odda povpraševanje preko obrazca na spletni strani, odda naročilo ali pošlje povpraševanje po e-pošti.

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja povpraševanja, naročilo idr.) oz. zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih v nobenem primeru ne posredujemo tretjim osebam (razen v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi) oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.

Pridobljene podatke uporabljamo le za nemoteno izvedbo storitev. Vse sprejete elektronske podatke po končani uporabi izbrišemo iz naših baz, v kolikor ne želite, da jih arhiviramo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, podjetje oz. naziv pravne osebe, ID davčno številko pravne osebe, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko. Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.

Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne trgovine Shemshemet za namen izvedbe storitve, se uporabljajo izključno za komunikacijo z uporabnikom in za potrebe izvedbe naročila. Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov k naročilu uporabnik dovoljuje podjetju Shemshemet Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Navedene podatke lahko podjetje Shemshemet obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

V času upravljanja osebnih podatkov lahko vsak posameznik za svoje podatke kadarkoli zahteva:

  • vpogled,
  • popravek,
  • popoln izbris,
  • prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev,
  • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

Vse, pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne strani. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.

Vsak posameznik ima pravico do informacij o njegovih osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, nam pišite oz. pošljite zahtevek na info@shemshemet.si ali po pošti.

Spletni piškotki

Spletna trgovina Shemshemet uporablja piškotke, ki omogočajo njeno nemoteno delovanje. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših spletnih storitev.

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje po spletni strani. Na vaš računalnik lahko spletna trgovina Shemshemet shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ter piškotke sistema Google Analytics (za anonimno analizo obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku spletne trgovine Shemshemet shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik računalnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo, ko obiskovalec zapre spletni brskalnik, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca dalj časa.

Upravljavec se, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo upravljavec uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam. Podatki se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete preko elektronske pošte info@shemshemet.si. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Kaj so piškotki

Piškotek (cookie) je majhna datoteka, ki shrani vaše spletne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom, da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.

Piškotki so neškodljivi za računalnik in ne hranijo osebnih podatkov, pač pa s shranjenimi šifriranimi informacijami omogočajo nekatere osnovne funkcije spletnega mesta in pomagajo izboljšati vašo izkušnjo na spletni strani, nam pa omogočajo vpogled v uporabo našega spletnega mesta. 

Namen piškotkov je, da na spletni strani shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, s pomočjo katerih se trudimo spletno stran še izboljšati. S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov.

Piškotki, ki jih uporablja spletna trgovina Shemshemet

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za začasno identifikacijo med obiskom spletne strani. Piškotek se na vaš računalnik shrani začasno in se izbriše, ko zaprete spletni brskalnik. Ta piškotek je potreben za normalno delovanje spletne trgovine.

Nekateri piškotki niso nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, pripomorejo pa k boljši izkušnji uporabnika, nam pa omogočijo vpogled v uporabo naše spletne strani.

Spletna trgovina Shemshemet uporablja sistem Google Analytics za anonimno beleženje obiskov in uporabo našega spletnega mesta. Omogoča nam boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljate naše spletno mesto in kako lahko vašo izkušnjo na spletni strani še izboljšamo. Da lahko program deluje, uporablja več piškotkov za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletnem mestu brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev (več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti).

 

OCSESSID: Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. (trajanje: za čas seje)

_ga Google Analytics piškotek za ločevanje med uporabniki in sejami (trajanje: 2 leti)

_gat: Google Analytics piškotek za ločevanje med uporabniki (trajanje: 30 minut od konca seje/posodobitve)

_gid: Google Analytics piškotek za ločevanje med uporabniki (trajanje: 24 ur)

Currency: Sistemski piškotek za prikaz prave denarne valute (trajanje: 1 mesec)

Cookieconsent_status: Zabeleži seznanitev z uporabo piškotkov, če uporabnik potrdi uporabo piškotkov (trajanje: 1 leto)

Language: Sistemski piškotek za prikaz vsebine v ustreznem jeziku (trajanje: 1 mesec)